keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

3.6.2015 Authoring Tools Creating Online Exercises

Authoring Tools Creating Online Exercises: Matching, Jumbled Texts, Gapfill, Multiple Choice

Tämä jännittävä merkintä keskiviikon lukujärjestyksessä piti sisällään vanhaakin vanhemman Hot Potatoes - sovelluksen. Unohda Socrative, Quizzlet ja Kahoot, palaa tuttuun ja turvalliseen Kuumaan perunaan, kaikkien nettitehtävien isoäitiin :)

Hyvä perustyökalu, jos jaksaa tehdä oppilaille "harjoittelumonisteita" netin pullolleen, mutta mielestäni jo vanhentunut sovellus, sillä ei anna opettajalle minkäänlaista palautedataa, ei mahdollista kokeen palautusta, oppilaan seuraamista jne. Oman tehtävän muokkaaminen vaatii monivaiheisen uudelleentallennuksen ja uudelleen linkittämisen, eikä jäljen grafiikkakaan saa kärrynpyöriä heittämään.

Tee Dropboxiin HotPots-kansio, jossa kaikki materiaali pysyy tallessa. Tehtyäsi harjoituksen, tallenna se kansioon. Ohjelma tekee erikseen projektitiedoston ja erikseen valmiin tehtävätiedoston, joka on html-asiakirjan (vrt. Moviemaker). Kun projektitiedosto on valmis ja tallennettu-> Luo www-sivu -> MUISTA klikata oikealle alas ilmestyvää keltaista laatikkoa, koska muuten et saa tehtävää näkymään. Klikkaa html-loppuista tehtävääsi ja valitse 'Share a Dropbox link'. Kun saat linkin, MUISTA muuttaa linkin www-kohta dl-kirjaimiksi. Muuten tehtävän tekeminen vaatii lataamisen omalle koneelle.

Mutta kokeiltu ja opittu on:

Rooman historiaa, JCloze-sovelluksella tehtävä aukkotehtävä:
'Very easy' suomi-englanti sanastotesti, JMatch eli matching exercise-osiolla: https://dl.dropbox.com/s/96rss2e42wpdahz/Sanastotesti1.htm?dl=0

Ja sama testi kuvilla, jotka sijiatsevat samassa tehtäväkansiossa tallennetuina:


Hybridikaavake, JQuiz-perunalla, jossa monivalintoja ja lyhyitä avovastauksia:
https://dl.dropbox.com/s/xp7zlwo9eprrau2/Malta.htm?dl=0 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti